Kaasuibroodjes met vers geraspte kaas smaken en ruiken heerlijk
2015-12-23- Keuken: Nederlandse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 12 grote of 24 kleine broodjes
- Bereidingstijd : 45m
- Kooktijd : 15m
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.
Ingrediënten
- voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
- - 500 gr bloem
- - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- - 4 el olijfolie
- - 1 tl zout
- - 250-300 ml lauw water
- - ½ tl zwarte peper
- - ½ tl knoflookpoeder
- - ½ tl paprikapoeder
- Vulling:
- - 200 gr geraspte kaas (vers!) (belegen kaas)
- - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
- Om te bestrijken:
- - 1 eigeel / eidooier
- - Scheutje melk of water
Werkwijze
Stap1
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.
Stap2
Laat 1 uur rijzen.
Stap3
Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.
Stap4
Laat ze nog een kwartiertje rijzen.
Stap5
Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar (12-15 min).
Andere versies
Gemiddelde waardering
(2.6 / 5)
8 keer beoordeeld
Geplaatst door Caroline aan 19-10-2017
Hoe lang moeten ze in de oven?
Geplaatst door Tajine NL aan 20-10-2017
12-15 min