Baghrir – Boghrir – Pannenkoekjes

2011-08-28
  • Opbrengst : 10 stuks
  • Bereidingstijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse pannenkoekjes (baghrir), ze waren weer lekker vooral met een vleugje honing erop.

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
    - 200 gram smied / Smida / Griesmeel
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 koffielepeltje zout
    - 2 koffielepeltje gist(korreltjes)
    - 800 ml lauw water

Werkwijze

Stap1

Dit alles mengen en 40 minuten laten rijzen. De koekenpan bij iedere beurt onder de koude kraan houden om af te laten koelen. En de gist voordat je deze toevoegt eerst apart met een klein beetje water mengen.

Ik gebruik het volgende voor ongeveer 10 a 11 stuks voor het formaat van de foto’s die ik heb geplaats. Mocht je dus meer willen maken dan moet je uiteraard het dubbelen nemen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.