Lamsspiesjes met honing en thijm
2011-11-05- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..
Ingrediënten
- - 800 gram lamsschouder in blokjes;
- - 8 eetlepels olijfolie;
- - 2 eetlepels honing;
- - 1 ingelegde citroen;
- - 2 takjes thijm;
- - 1 eetlepel paprikapoeder;
- - zout en peper naar smaak.
Werkwijze
Stap1
Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.
Stap2
Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.
Stap3
Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.
Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de
(electrische) barbecue.
Stap4
De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.
Stap5
Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld