Lamsspiesjes met honing en thijm

2011-11-05
Beoordeel dit recept:

Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..

Ingrediënten

  • - 800 gram lamsschouder in blokjes;
  • - 8 eetlepels olijfolie;
  • - 2 eetlepels honing;
  • - 1 ingelegde citroen;
  • - 2 takjes thijm;
  • - 1 eetlepel paprikapoeder;
  • - zout en peper naar smaak.

Werkwijze

Stap1

Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.

Stap2

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.

Stap3

Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.

Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de (electrische) barbecue.

Stap4

De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.

Stap5

Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.