Marokkaanse harcha

2015-01-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 glazen melk
    - 1 enhalf glas olie
    - 100 g gesmolten ongezouten roomboter
    - 1 zakje bakpoeder
    - 2 eieren
    eetlepels suiker
    - theelepel zout
    - 350 g fijne smida (griesmeel)
    - 350 g grove smida (misschien iets meer)

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten bij elkaar mengen behalve de smida, heel goed mengen en goed loskloppen, dan de smida erbij en heel goed mengen, het moet zo dik als een papje zijn en nog dikker.

5 min laten rusten!

Een koekenpan die niet plakt, een grote eetlepel van het beslag erin en rond vormen of een grote koekenpan voor een grote harsha.

Kleine Koekenpan voor kleintjes, grote voor grote harcha.

Op een zacht vuurtje:

na 3/4 minuten omdraaien bij de kleine

na 5/6 min omdraaien bij de grote.

Besaha 

Heerlijk met, olijfolie of honing en Marokkaanse thee 🙂

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.