Marokkaans brood

2014-10-01
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Marokkaans brood, lekker zacht. Het is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Vooral lekker bij traditionele Marokkaanse gerechten zoals Tajine en marmita.

Ingrediënten

  • - 1,5 zakje korrelgist
    - +- 600 gram donkere meel en normale meel
    - 1 tl zout
    - 1 tl suiker 
    - Warm water tot je brooddeeg hebt
    - Griesmeel en schone theedoeken of lakens (hierin blijft de brood niet plakken)

Werkwijze

Stap1

Marokkaans brood bereiding

Doe een klein beetje water bij gist en suiker en meng het heel goed. Daarna doe je zout en meel erbij en doe je tijdens het mengen steeds beetje water bij. Je hoeft het niet heel goed te Kneden nog.

Laat het dan 10 minuten rusten. Kneed het deeg dan met de hand heel goed of met kneedmachine tot je brooddeeg dik genoeg is. Het mag nog een Beetje plakkerig zijn. Hoe plakkerig het deeg hoe luchtiger jou brood. Maar laat het niet vloeibaar zijn want dan kun je geen brood vormen.

Laat het Een uur rijzen.

Na het rijzen deel je het deeg in 2 of 3 stukken. Ligt eraan hoe groot je je brood wilt. Je maakt voorzichtig een bol en rolt het in griesmeel. Daarna vorm je brood van 1 cm dik ongeveer. Leg het op doek en dek het af met een andere doek. Laat het weer een uurtje rijzen.

Je verwarmt de oven dan op 250 graden. Je draait voorzichtig een brood op de bakplaat en maak je een gaatje in het midden. Bak het tot het goudbruin word. 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.