Verschillende Marokkaanse koekjes

2014-09-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Gekleurde choco/coco's driehoekjes:
    - gemalen coco's
    - nestlé melk
    - kleurstof
    - bruine en witte chocolade en bakpapier
    Halve walnootjes 
    Ingrediënten deeg Halve walnootjes :
    - 500 gr. bloem kan ook meer zijn
    - 250 gr. koude boter
    - 4 eieren
    - 4 eetlepels suiker
    - 1/2 zakje bakpoeder
    Vulling Halve walnootjes :
    - gemalen walnoten / nougatine / geroosterde en gemalen amandelen
    - gecarameliseerde nestlé (30 tot 45 min. in snelkookpan met water)
    Versiering Halve walnootjes :
    - halve walnoten
    - chocolade
    Cornetto's 
    Benodigdheden voor het deeg:
    - 500 gr bloem
    - 150 gr gesmolten boter
    - 50 gr poedersuiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 ei
    - 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.
    Voor de donkere vulling:
    - 4 repen melkchocolade van 100 gr.
    - 1 pot chocoladepasta
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus.
    Voor de witte vulling:
    - 4 repen witte chocolade van 75 gr.
    - 1 blikje neslie melk
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)
    Dadelkoekjes 
    Nodig voor het deeg:
    - 500g zachte boter
    - 700g bloem kan iets meer of minder zijn
    - 6 eetl.suiker
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 4 eetl.mazhar
    Vulling:
    - 1 kg dadelpasta
    - 4 eetl.mazhar
    - 4 eetl.suiker
    - 1 thl.nootmuskaat
    - 1 thl.kaneel
    - 1/2 thl.kruidnagelpoeder
    - 1 eetl boter
    - Extra poedersuiker
    Baklava
    Nodig:
    - 1 rol filodeeg
    - 600 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
    - 7 eetlepels poedersuiker
    - eetlepels mazhar
    - 1 theelepel kaneel
    - 1 eetlepel amandelaroma
    - 1 eetlepel boter
    - * honing, gesmolten boter en mazhar
    Marmerkoekjes 
    Nodig:
    - 500 gram gebakken pindas
    - 1 blikje Nestlé melk
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 thl. kaneel
    - 400g witte chocolade
    - 100g melkchocolade of puur
     

Werkwijze

Stap1

Gekleurde choco/coco's driehoekjes:

Meng de coco's met de néstle tot een samenhangende deeg.

Deel het mengsel door 3 . 

1 laat je gewoon en bij de 2 andere voeg je een kleurstof.

Dan pak je van elk kleur wat coco's, mengsel en gaat hier lange slierten van vormen.

IS een een klus en gaat niet altijd even goed . Dus heb geduld.

Als die is gelukt. dan knip je 10 cm breed van je bakpapier en smeert hier royaal in het midden chocolade op zo lang als je slierten zijn.

Dan leg je 2 slierten naast elkaar en de laatste sliert erboven op.

Giet hier ook wat choco bovenop en pak dan de zijkanten van het papier ( waar ook chocolade op zit ) en druk dit goed tot elkaar.

Je krijgt een driehoek. Laat goed drogen (eventueel in de koelkast)

Daarna als het droog is. Bakpapier eraf halen.

En snij er per 1 cm een driehoekje af .

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is uitgelegd.

 


 Bereiding Halve walnootjes:

Meng de ingrediënten tot een glad soepel deeg. Vorm kleine bolletjes en bak het in de walnoot pan. ( walnootpan elke keer voor je de bolletjes erin doet goed invetten als je de Marokkaanse pan gebruikt)

Laat ze afkoelen en vul ze met de vulling. Doe er een halve walnoot op en versier met gesmolten chocolade.

 


Bereiding Cornetto's :

Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen.

Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie.

 


Dadelkoekjes 

Voeg de kruiden etc. bij de dadelpasta en maak er staafjes van als het te plakkerig is kan je het in de vriezer zetten en je handen een beetje invetten bij het maken van de staafjes. 

Mix de boter met de suiker en vanillesuiker voeg mazhar en de bloem beetje bij beetje tot je een soepel deeg heb wat je makkelijk kan uitrollen.

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een stuk deeg uit haal er rondjes uit met een glas of 

een andere vorm, leg een staafje op een stuk deeg en maak hem dicht rol hem heen en weer totdat je de naad niet meer ziet.

Bak de koekjes 15-20 min op 200 graden, ze mogen niet al te bruin worden, de onderkant moet wel een beetje bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en haal ze door de poedersuiker.

 


Baklava

Meng de noten door elkaar(hou wat amandelen achter voor de decoratie), voeg de suiker, kaneel, mazhar, boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op, tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter, snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op 180g raden bruin.

Verwarm de honing met 1of 2 eet mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden amandelen.

 


Marmerkoekjes 

Maal de noten in de keukenmachine niet al te fijn en niet te grof.

Doe de melk beetje bij beetje bij de noten en de vanillesuiker en kaneel.

Doe het mengsel op een dienblad of bakplaat die je heb bedekt met plastic, leg wat plastic op het mengsel en rol daarover heen met een deegroller(deegroller mag niet in aanraking komen met het mengsel want het blijf er aan vast plakken).

Als je de goede dikte heb, smelt je de helft van de witte chocola aubain-marie met 1-2 eetl olie en smeert het over het notenmengsel dan nog even schudden met de bakplaat totdat je geen afdrukken ziet.

Laat het hard worden(koelkast)

Als het hard is geworden draai je het om en smeert de rest van de witte chocolade erop, smelt de melkchocola doe het in een spuitzak, hennanaald of gebruik net als ik een diepvrieszakje, of een puntsnoepzak en knip dan en beetje van het puntje, maak verticale lijnen en dan horizontale lijnen.

Trek met een mes verticale lijnen, de 1st naar je toe de 2de keer van je af en ga zo verder.

Laat de chocola hard worden en snij in vormpjes naar wens.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.