Marokkaanse roerbakschotel

2014-09-01
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten voor 2 personen:
    - 250 gr biefstuk, kalfsvlees of lamsvlees in reepjes
    - Half bakje champignons, in plakjes
    - Halve rode paprika, in blokjes
    - 500 gr verse krieltjes, gehalveerd
    - 1 teentje knoflook of een 1/2 tl knoflookpoeder
    - Zout en peper
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl kurkuma
    - 1/2 tl komijn
    - Verse koriander en peterselie naar smaak, gehakt
    - Olijfolie

Werkwijze

Stap1

Bak de reepjes vlees in olie goudbruin. Voeg de champignons en paprika toe en dan de kruiden. Kook ondertussen de halve krieltjes (met schil) beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en voeg bij het vleesmengsel. Roerbak even goed mee en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan gaar worden.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.