Vanillekrullen

2014-09-01
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto’s gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.

Ingrediënten

  • - 400 gr bloem
    - 1 zakje gedroogde gist (7gr) of 20 gr verse gist
    - 200 ml lauwe melk
    - 40 gr suiker
    - 60 gr zachte boter
    - Snufje zout
    - 1 tl kaneel (hoeft niet)
    - Voor de vulling:
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 75 gr zachte boter
    - 1 ei om te bestrijken

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met de gedroogde gist (bij verse gist, deze oplossen in de melk). Voeg de suiker, kaneel en boter toe en roer het door. Dan de lauwe melk beetje bij beetje erbij en kneden tot een zacht deeg (15 minuten). Daarna pas zout erbij kneden. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen en rol het daarna uit tot een vierkant van 30 x 50 cm.

Meng de boter met de vanillesuiker en smeer het deeg hiermee in. Rol het op vanaf de lange kant en snijd in plakken van 2, 5 cm. Snijd die een stukje in en klap de helften naar buiten. Laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm dan de oven voor op 225 graden en bestrijk de broodjes met ei. Bak ze in 10-15 minuten gaar.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.