Moussaka met aubergine en courgette

2014-08-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Moussaka met aubergine en courgette

Ingrediënten

  • - 400 gram gehakt
    - 2 aubergine
    - 2 courgette
    - 1 ui
    - 1/2 dessert lepel peper
    - 1/2 dessert lepel paprika
    - 1/2 dessert lepel komijn
    - zout naar smaak
    - 1 zakje lasagne kruiden.
    - 400 ml melk
    - 500 ml water
    - half zakje geraspte kaas
    - Italiaanse kruiden

Werkwijze

Stap1

Marineer de gehakt met het geraspte ui en de kruiden en een scheutje olijfolie.

Snijd de aubergine en courgette in dunne lange plakken.

Bak de gehakt rul.

Roer nu de saus met de melk en water en doe dit bij het gehakt en kook dit voor 3 minuten.

Neem nu een ovenschaal en vet hem in.

Begin met een laagje gehakt mengsel en doe daarop een laag courgette.

Nu weer een laag gehakt mengsel en dan weer een laag aubergine.

Ga zo door en eindig met het gehakt mengsel.

Strooi nu de kaas eroverheen en een beetje Italiaanse kruiden.

Bak dit in de oven op 220 graden in 40 minuten gaar.

Serveer met rijst en een slaatje.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.3 / 5)

2.3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.