Moussaka met aubergine en courgette
2014-08-30- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Moussaka met aubergine en courgette
Ingrediënten
- - 400 gram gehakt
- 2 aubergine
- 2 courgette
- 1 ui
- 1/2 dessert lepel peper
- 1/2 dessert lepel paprika
- 1/2 dessert lepel komijn
- zout naar smaak
- 1 zakje lasagne kruiden.
- 400 ml melk
- 500 ml water
- half zakje geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
Werkwijze
Stap1
Marineer de gehakt met het geraspte ui en de kruiden en een scheutje olijfolie.
Snijd de aubergine en courgette in dunne lange plakken.
Bak de gehakt rul.
Roer nu de saus met de melk en water en doe dit bij het gehakt en kook dit voor 3 minuten.
Neem nu een ovenschaal en vet hem in.
Begin met een laagje gehakt mengsel en doe daarop een laag courgette.
Nu weer een laag gehakt mengsel en dan weer een laag aubergine.
Ga zo door en eindig met het gehakt mengsel.
Strooi nu de kaas eroverheen en een beetje Italiaanse kruiden.
Bak dit in de oven op 220 graden in 40 minuten gaar.
Serveer met rijst en een slaatje.
Gemiddelde waardering
(2.3 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend