Koffiecake met koffieglazuur en amandelen recept
2014-08-30- Keuken: Amerikaanse, Belgische, Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Dessert, Ontbijt, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 40m
Een lekker recept voor een eenvoudige maar heerlijke koffiecake met koffieglazuur. Zelfs koffiehaters en cakehaters vinden deze cake verrukkelijk! Dus geen koffie met cake, maar cake met koffie.
Ingrediënten
- - 4 eieren
- - 170 gram suiker
- - 170 ml olie
- - 1/2 zakje bakpoeder
- - 200 gram cake meel
- - 170 ml lauwe melk met daarin 4 dessert lepels oploskoffie
- - 100 gram fijn gemalen amandelen met schil
- Glazuur:
- 60 gram gesmolten boter
- 360 gram poedersuiker
- 2 eetlepels nesquik chocola
- 2 eetlepels oploskoffie (nescafe), opgelost in 4 eetlepels warm water.
Werkwijze
Stap1
Mix de ei met de suiker luchtig
Voeg hierbij de olie en de melk met opgeloste koffie
Voeg nu de bakpoeder toe.
Mix dit goed luchtig
Voeg nu beetje bij beetje de cakemeel toe en tenslotte de fijn gemalen amandelen.
Doe dit in een bakvorm en bak op 150 graden in 40 min gaar.
Laat de cake afkoelen en maak de glazuur klaar.
Stap2
Glazuur:
Roer dit tot een smeuige massa en bestrijk over de cake.
Versiering naar keuze.
Amandel schaafjes, hele amandelen of koffieboontjes
Hagelslag op de zijkanten.
Succes!!
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend