Madline (madeleine)
2014-08-29- Keuken: Franse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 30
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 30 stuks:
- 2 eieren
- 60 gr suiker
- 60 gr bloem
- 60 gr boter
- Geraspte schil van een citroen
Verder:
- Abrikozenjam
- Poedersuiker
- Citroensap
Werkwijze
Stap1
Mix de eieren met de suiker luchtig. Voeg de boter (zacht), bloem en citroenschil toe en mix even goed door. Schep in ingevette schelpvormpjes. Bak de cakejes 10 minuten op 200 graden (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn, die van mij zijn klein).
Na het bakken bestrijken met verwarmde en gezeefde abrikozenjam. Laat even intrekken en dan bestrijken met een glazuur van poedersuiker en citroensap.
Je kan ze ook alleen met poedersuiker bestrooien.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend