Madline (madeleine)

2014-08-29
  • Opbrengst : 30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 30 stuks:
    - 2 eieren
    - 60 gr suiker
    - 60 gr bloem
    - 60 gr boter
    - Geraspte schil van een citroen
    Verder:
    - Abrikozenjam
    - Poedersuiker
    - Citroensap

Werkwijze

Stap1

Mix de eieren met de suiker luchtig. Voeg de boter (zacht), bloem en citroenschil toe en mix even goed door. Schep in ingevette schelpvormpjes. Bak de cakejes 10 minuten op 200 graden (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn, die van mij zijn klein).

Na het bakken bestrijken met verwarmde en gezeefde abrikozenjam. Laat even intrekken en dan bestrijken met een glazuur van poedersuiker en citroensap.

Je kan ze ook alleen met poedersuiker bestrooien.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.