Amandelfinanciers

2014-08-29
  • Opbrengst : 10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 10 stuks:
    - 160 gr roomboter
    - 90 gr gepelde amandelen of amandelschaafsel
    - 40 gr bloem
    - 175 gr poedersuiker
    - 5 eiwitten
    - Geraspte schil van 1 citroen
    - 10 frambozen

Werkwijze

Stap1

Smelt de roomboter op laag vuur en laat even op het vuur staan zodat de boter bruin wordt. Giet door een zeef en laat lauw worden. Maal de amandelen of amandelschaafsel fijn tot poeder. Meng met de bloem en poedersuiker. Klop de eiwitten los, maar niet schuimig of stijf.

Meng het bloemmengsel, citroensap en de boter erdoor. Meng goed en schep in een ingevette muffinvorm (of doe er eerst papiertjes in). Druk in de bovenkant een framboos en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) 10-15 minuten. 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.