Amandelen pellen

2014-08-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 30m
Beoordeel dit recept:

Hoe je amandelen kan pellen.

Ingrediënten


  • - amandelen
    - Water

Werkwijze

Stap1

Neem amandelen, zoveel als je nodig hebt.

Doe ze in een pannetje met water erbij tot de amandelen onder staan.

Breng dit aan de kook en zet dan het vuur wat lager.

Laat een paar minuutjes koken en giet de amandelen dan af.

Spoel ze af met koud water en laat even uitwasemen.

Wrijf dan de velletjes eraf, je kan ze er zo "uitfloepen".

Leg ze op een theedoek en droog goed af.

Hierna kan je ze malen of eerst even bakken in wat olie en dan malen.

Foto: internet

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , ,
Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.