Spinazierolletjes met ricotta en mozzarella

2013-07-13
  • Opbrengst : 12 stuks
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 1:30 u
  • Kooktijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Recept voor heerlijke Spinazierolletjes met ricotta en mozzarella. Lekker en makkelijk ook tijdens de ramadan.

Ingrediënten

  • Voor 12 stuks
  • Deeg:
  • - 250 gr bloem
  • - 1 eetlepel boter
  • - 1 theelepel suiker
  • - 1 theelepel instant gist
  • - zout
  • - gevriesdroogde Italiaanse kruiden ( 1 eetlepel)
  • - ongeveer 150 ml melk
  • Kneed dit tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
  • Vulling:
  • - Spinazie
  • - 1 klein uitje fijngehakt
  • - Italiaanse kruiden
  • - ricotta
  • - geraspte mozzarella

Werkwijze

Stap1

Deeg: Kneed de deegingrediënten tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.

Stap2

Vulling:
Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe, kruiden met peper en zout en wat Italiaanse kruiden.

Laat dit nu uitlekken in een vergiet en na het uitlekken voeg je de ricotta toe ( halve pot)

Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 en smeer je spinazie-ricotta mengsel hierop uit.

Stap3

Bestrooien met geraspte mozzarella en je lap deeg dichtrollen langs beide kanten.
Snijd 12 stukken uit je deegrol en laat deze rijzen gedurende 40 min op je bakplaat.

Stap4

Besmeren met melk en bestrooien met geraspte mozzarella., bakken gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.