Marokkaanse Harira
2013-04-03- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.
Ingrediënten
- - 1 wortel
- 2 uien
- 1 bosje bladpeterselie
- beetje prei
- een blik gehakte tomaten
- glaasje rode linzen
- Vermicelli
- gehaktballetjes/ beetje vlees
- 2 bouillonblokjes ( Maggie )
- 1 pakje honig tomatensoep
- meel
- water
kruiden:
- zwarte peper,
- komijnpoeder,
- gember,
- paprikapoeder,
- saffraan
Werkwijze
Stap1
Wortel, prei en uien in keukenmachine mixen. Niet al te fijn.
Doe er later de peterselie bij. Tomaten apart mixen.
Olijfolie in de pan doen, vlees en gehakt bakken. Zout toevoegen. Dan de mix van wortel, ui en prei erbij. Even mee bakken. Dan de tomaten en als laatst de kruiden en bouillon.
Water toevoegen ca 5 liter, als het water kookt de linzen erbij en vermicellisoep op het allerlaatst. Van het meel een papje maken en dit al roerend toevoegen. Even doorkoken en dan..
smakelijk!
Er zijn verschillende versies op deze site:
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
8 keer beoordeeld
Geplaatst door Mina aan 06-10-2022
Gaat er geen kaneel door