Volkorenteshnift – Ftira – khobz de almaqla
2013-03-25- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- - 300 gr bloem
- 300 gr volkorenbloem
- 10 gr droge gist
- koffielepel zout
- eetlepel suiker
- eetlepel olie
- 250 ml lauw water
- 200 ml lauwe melk
Werkwijze
Stap1
Doe eerst je bloem, volkorenbloem, gist en suiker in een kom en giet er de lauwe melk over, begin te kneden met 1 hand... Daarna de olie.....
Giet nu beetje per beetje je lauw water erbij, en als laatst je zout.
Kneed verde met één hand, maak grijpbewegingen, dit moet geen deegbal worden maar meer een iets papperig deeg.
Laat het nu een uurtje rijzen in je oven ( winddicht)
Daarna vorm je met behulp van smida 2 broden.
Je drukt deze plat en laat ze nogmaals rijzen ( 40 min)
Bakken in een pizzapan of maqla.
Bestrijken met wat olie.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend