Abrikozencake met amandelen

2013-03-11
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor een bestillavorm van 30 cm
    - 4 eieren
    - 200 gr suiker
    - 2 vanillesuiker
    - 200 ml olie
    - 200 gr abrikozenyoghurt met stukjes
    - 50 gr amandelspijs
    - ongeveer 250 gr bloem en een zakje bakpoeder
    - Abrikoosjes op blik
    - gehakte amandelen met vel

Werkwijze

Stap1

Eieren samen met de suiker en vanillesuiker mixen tot het schuimig wordt.

Voeg de olie toe en daarna de yoghurt. Verkruimel de amandelspijs en voeg ook deze toe, mixen gedurende 3 tal min.

Zeef de bloem samen met de bakpoeder en voeg ook deze toe, nog eens 3 min mixen.

Laat de abrikoosjes uitlekken.

Giet je beslag in een ingevette bakvorm en leg hierop je abrikoosjes. Bestrooien met ongeveer 100 gr gehakte amandelen.

Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min.

Na het bakken met warme abrikozenjam besmeren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door widi aan 30-03-2013

    jammer,heb hem net gemaakt,hij is te snel bruin geworden van boven,misschien toch beter op 150 graden bakken. Van binnen is hij nog helemaal niet gaar!!! Volgende keer weer proberen maar op 150graden. Maar ziet er in elk geval lekker uit,groetjes

  2. Geplaatst door Fati aan 25-01-2016

    Over welke joghurt gaat het ik begreep het niet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.