Abrikozencake met amandelen
2013-03-11- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- Voor een bestillavorm van 30 cm
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 2 vanillesuiker
- 200 ml olie
- 200 gr abrikozenyoghurt met stukjes
- 50 gr amandelspijs
- ongeveer 250 gr bloem en een zakje bakpoeder
- Abrikoosjes op blik
- gehakte amandelen met vel
Werkwijze
Stap1
Eieren samen met de suiker en vanillesuiker mixen tot het schuimig wordt.
Voeg de olie toe en daarna de yoghurt. Verkruimel de amandelspijs en voeg ook deze toe, mixen gedurende 3 tal min.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en voeg ook deze toe, nog eens 3 min mixen.
Laat de abrikoosjes uitlekken.
Giet je beslag in een ingevette bakvorm en leg hierop je abrikoosjes. Bestrooien met ongeveer 100 gr gehakte amandelen.
Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min.
Na het bakken met warme abrikozenjam besmeren.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
14 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door widi aan 30-03-2013
jammer,heb hem net gemaakt,hij is te snel bruin geworden van boven,misschien toch beter op 150 graden bakken. Van binnen is hij nog helemaal niet gaar!!! Volgende keer weer proberen maar op 150graden. Maar ziet er in elk geval lekker uit,groetjes
Geplaatst door Fati aan 25-01-2016
Over welke joghurt gaat het ik begreep het niet