Aardappelslakken
2013-03-11- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - 2 aardappelen gekookt en door een zeef gehaald.
- 150 gr suiker
- 4 gr droge gist
- 150 ml melk
- 150 ml olie
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel fijngemalen anijszaad
- 1 ei
- ongeveer 350 a 400 gr bloem
Werkwijze
Stap1
Dit samen mengen tot een soepel deeg, niet hard kneden of te lang want dan worden ze taai.
Laat dit een 20 min rusten en vorm er bolletjes van ter groote van een mandarijntje.
Laat nog eens 10 min rusten.
Rol elk bolletje nu uit en bestrooi er wat fijgehakte amandelen of walnoten op en rol het op.
Daarna draai je het broodje tot een slakhuisje.
Werk ze allemaal af en en laat dit rijzen, Op een warme plek voor 45 min gewoon in de keuken met een doek op voor 1 uurtje.
Bestrijk je broodje met wat melk, je kan er wat schilfer amandelen op strooien.......... en laat ze bakken gedurende 30 min op 180 graden.
Succes!
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend