Kipbriwat

2013-03-10
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kleine kip of een halve ( gebruik niet alleen filet, heb je droge briwat...!)
    - mengeling van kosbar (koriander) en madnous (peterselie) fijngehakt
    - lepel sambal
    - 1 ui fijngehakt
    - vers geraspte gember
    kruiden:
    - paprika
    - peper
    - zout
    Mengeling van fijn gemalen amandelen, bloemsuiker en wat kaneelpoeder.

Werkwijze

Stap1

Je gebruikt dezelfde bereidingswijze als bij een kippastilla. Kip koken, kip ontdoen van botjes.

De mengeling van amandelen, suiker en kaneel voeg ik niet toe in de saus.

Je neemt filodeeg en snijd hier lange repen uit, bestrooien met de mengeling van amandelen en hierop je kipmengsel en oprollen tot sigaren.

Bakken in olie en met een lepeltje wat warme honing over doen en wat sesamzaad..... ( heb ik gezien in een resto en was erg lekker!!)

Succes

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.9 / 5)

2.9 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.