Appel-amandelcake met kaneel makkelijk en extra fruitig
2013-02-23- Keuken: Belgische, Nederlandse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Maak jouw cake extra fruitig met dit appel-amandelcake recept. Is net zo makkelijk als een normale cake, maar dubbel zo lekker! Bekijk hieronder het recept.
Ingrediënten
- Voor de cake
- - 4 eieren
- - 170 gr suiker
- - 2 vanillesuiker
- - 150 ml olie
- - 150 gr natuuryoghurt
- - 1 theelepel kaneel
- - 1 bakpoeder
- - ongeveer 200 gr bloem.
- Verder:
- - 2 appels in stukjes,
- - 100 gr gehakte amandelen met schil,
- - 1 theelepel kaneel
- - een zakje vanillesuiker
Werkwijze
Stap1
Meng de ingrediënten voor de cake met een mixer in bovenstaande volgorde.
Stap2
Giet dit in een bakvorm en doe hierop de appelen. Meng de amandelen met de kaneel en vanillesuiker en bestrooi dit op de appelen.
Bak deze cake in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Na het bakken ontvormen en besmeren met honing.
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door mounia3007 aan 04-08-2013
Hoe lang moet hij in de oven want hij wil maar niet garen bij mij