Pindacake
2013-02-23- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 40m
- Klaar in : 50m
Makkelijk te maken Pindacake. Daarnaast is pindakaas rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol.
Ingrediënten
- - 4 eieren
- - 250 gr zelfrijzend bakmeel
- - 100 gr pindakaas
- - 200 gr suiker
- - 2 vanillesuiker
- - 140 ml melk
- - 140 ml olie
Werkwijze
Stap1
Eieren, suiker, vanillesuiker samen mixen tot een luchtig mengsel.
Voeg de melk en de olie toe en mix goed.
Stap2
Daarna de pindakaas en bakmeel. Zeker 5 min mixen op hoge stand.
Stap3
Bakken op 160 graden gedurende 40 min ( voorverwarmd)
ps: Pindakaas is soms verontreinigd met het zeer giftige aflatoxine, als gevolg van een schimmel die op pinda’s groeit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit keurt de geïmporteerde pinda’s en treedt op als deze vanaf 2,9 microgram aflatoxine B1 per kilo bevatten. In Nederland geproduceerde pindakaas werd in het jaar 2004 door het RIVM als veilig beoordeeld. In hetzelfde onderzoek bleken geïmporteerde potten wel te veel aflatoxine te bevatten (bron RIVM, 2004).
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend