Beghrir – gringo – hatita – pannenkoeken

2013-01-13
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Gringo / Baghrir / Hartita is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit wordt meestal ’s avonds of bij het ontbijt gegeten. Ze worden naar smaak met honing.

Ingrediënten

  • - 2 kommen meel
    - Halve kom fijn griesmeel
    - Halve blokje gist
    - 1 tl zout
    - 1 tl suiker

Werkwijze

Stap1

Doe alle ingrediënten in een kom, voeg lauw water erbij tot je een pannenkoekbeslag krijgt. Gebruik een elektrische garde, net zo lang tot je belletjes ziet.

Dek het beslag goed af met een theedoek of plastic en laat het beslag rijzen op een warme plek.

Na een half uur a drie kwartier kun je even spieken of het beslag goed is gerezen. Is het beslag in dikte en hoogte gerezen en zie je wat belletjes dan is het vrijwel zeker dat de gringo's / Baghrir zullen lukken.

Nu het pan verhaal: ik heb geen speciale koekenpan, het is een simpele koekenpan van de blokker, en ik gebruik deze ook voor tortilla en dergelijke, ik persoonlijk vind het een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.

Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.

Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen. 

Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos..

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 28
Beoordeel dit recept

28 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.