Marokkaanse visballetjes (dorma)
2012-12-26- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Rijstbal gemengd met visfilet in tomatensaus.
Ingrediënten
- - 1kg witte visfilet
- 250g basmati rijst
- een bosje peterselie (Marokkaans)
- 1ui
- 1 rode paprika
- 2 blokje groente bouillon (liefst knorr)
- 200g groene olijven
- Marokkaanse kruiden o.a.: witte peper, gember, komijn, rode paprika poeder en zafraan.
- olijfolie
- tomatensaus (voor b.v. spaghetti)
Werkwijze
Stap1
- Snij de ui in kleine bokjes en bak die in olijfolie in de pan, voeg de rode paprika toe, het moet ook in blokjes
- Voeg er dan ongeveer 300ml tomatensaus toe en de peterselie.
- Zet al de kruiden en de bouillon blokjes er bij
- Voeg 1L water toe en laat het op een laag vuurtje koken.
- Mix het vis fijn in een mixer of blender ( een beetje zoals gehakt)
- Zet de rijst en de "gehakte vis" in een beslagkom, voeg olijfolie toe, kruiden, peterselie en meng het heel goed,
- Rol het in de vorm van balletjes (je mag kiezen hoe groot).
- Zet de balletjes in de saus en laat het ongeveer 15min koken.
- Laat het 20min rusten zodat het rijst intrekken.
KLAAR!
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend