Turkse cake – IRMIK Tatlis

2012-10-13
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Het glas dat ik gebruik is 250 ml.
    - 3 Eieren
    - 1 Glas suiker
    - 1 Glas yoghurt
    - 1 Glas olie
    - 2,5 Glazen van fijn griesmeel.
    - 1 / 2 glas bloem.
    - 1 Theelepel bakpoeder.
    - 1 Pakje vanillesuiker.
    Voor de siroop:
    - 4 Glazen suiker.
    - 4,5 Glazen water.
    - Een paar druppels citroen.

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Breek de eieren in een kom van uw keukenmachine en voeg suiker (poedersuiker en vanillesuiker) toe, meng het mengsel tot het in volume verdubbeld.Terwijl je suiker en eieren mixt voeg je de olie, yoghurt, griesmeel, bloem en tenslotte de gist toe. Meng nog een minuut door.

Giet het mengsel in een ingevette bakplaat/schaal en laat ongeveer 25-30min bakken.

Ondertussen meng je de suiker en het water in een pan tot en breng je het aan de kook zodat zich een siroop vormt. Zodra het mengsel begint ge koken, voeg je de druppels citroensap toe.  Kook opnieuw gedurende 10 minuten en laat het afkoelen.

Verwijder uw cake en laat vervolgens 5 min afkoelen. Giet daarna de helft van de siroop over de cake en wacht tot het wordt opgenomen door de cake. Daarna giet je het overige deel van de siroop erover.

Laat verder afkoelen en versier zoals je wilt, en gelijk serveren.

PS: de gebruikte schaal is geweldig ,zoals je kunt zien op de foto krijg je een grote plak cake.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 55
Beoordeel dit recept

55 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door ien aan 28-10-2012

    lijkt me heerlijk,, maar is hij niet erg zoet?? en welke glazen gebruik je??

  2. Geplaatst door xor aan 29-11-2012

    Marokkaanse theeglas

    • Geplaatst door rabia aan 20-12-2015

      In een Marokkaanse theeglas gaat ongeveer 200 ml. Of heb ik de verkeerde?

       

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.