Zachte Donuts met chocolade pasta heel erg lekker en mooi rond

2012-08-11
  • Porties : 3
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ik heb vandaag een paar cakejes gebakken en ik heb donuts gemaakt. Deze zachte donuts waren heel lekker en zacht. Dit recept is van Dina.  Ik heb het recept wel een beetje aangepast 🙂

De donuts krijg je rond middel van een klein beker te gebruiken en een kleine dopje.

Ingrediënten

  • - 3 eieren
  • - 3 volle el boter
  • - 2 vanille suiker
  • - 1 blokje gist (1,5 zakje instant gist)
  • - snufje zout/ of 1 theelepel
  • - 1 tl suiker (Als je van zoet houd meer suiker. Ik ga geen siroop erover doen dus heb ik 3 el suiker erbij gedaan)
  • - 2 grote glazen melk of 400 ml lauwe melk
  • - Ongeveer 1 kg bloem
  • Siroop:
  • - 2 glazen suiker
  • - 1 glas water
  • - 1 eetlepel honing

Werkwijze

Stap1

Meng met je handen eieren, boter, vanille suiker, suiker, blokje gist en lauwe melk.
Je doet er dan elke keer bloem bij tussendoor doe je er ook zout bij.

Het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft.
Het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.

Je moet het niet te veel kneden. Kneed het tot alles goed opgenomen is en dan laten rijzen voor ongeveer 30 minuten of totdat het deeg verdubbeld is.

Stap2

Bestuif de aanrecht met meel en rol het deeg uit. Ongeveer 1 cm dik. Snij rondjes uit met de beker en maak gaatje in het midden met een dop. Laat het dan weer 30 minuten rijzen op bakpapier zodat het niet plakt.

Stap3

Je gaat ze nu bakken in olie op hoog vuur. Het bakt heel snel. Je laat ze dan afkoelen en dan kan je ze in chocoladeglazuur dopen.

Ik heb hier poedersuiker overheen gedaan en chocolade pasta gesmolten en ook eroverheen gedaan.

Je kan ook van te voren een siroop (zie recept hieronder) maken en daar moet je de donut heet in dopen .
Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

Stap4

Recept van siroop:
2 glazen suiker
1 glas water
1 eetlepel honing

Ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door fatihaoemromaisae aan 14-08-2012

    Ziet er super lekker uit oem-younes. Ik ga deze recept zeker uitprinten en uitproberen. Heel duidelijk soekran!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.