Perziktaart met amandelen

2012-07-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram bloem;
    3 eieren;
    4 eetlepels melk;
    1 zakje vanillesuiker;
    125 gram zachte roomboter;
    125 gram suiker;
    1 mespuntje zout;
    3 theelepeltjes bakpoeder;
    1 kilo verse perziken of anders perziken uit blik;
    25 gram geschaafde amandelen;
    2 eetlepels poedersuiker.

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de roomboter met de suiker luchtig.
Voeg er de vanillesuiker, het zout en de eieren aan toe.
Mix door elkaar en voeg er dan lepel voor lepel de melk
aan toe.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en vermeng tot
een glad beslag.

Vet een ronde bakvorm in en bestuif met wat bloem.
Schil de verse perziken en verwijder de pitten en snijd
in kleine stukjes.
Gebruik je perziken uit blik, laat die dan goed uitlekken
en snijd ze in kleine stukjes.
Bereidingswijze:

Doe het beslag in de bakvorm en verdeel daarover de
kleingesneden stukjes perzik.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen met
daar overheen de poedersuiker.

Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster en eet de taart lauw
of koud.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.