Mokkabavarois
2012-02-02- Keuken: Italiaanse
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- 1 ronde glazen schaal met een inhoud van circa 1 liter of 4 kleine schaaltjes
2 blaadjes gelatine
4 dl mokkavla (uit een pak)
100 gram pure chocolade
1 portglas koffielikeur
2 dl slagroom
circa 3 eetl. bruine basterdsuiker
Voor de garnering:
desgewenst slagroom uit de spuitbus en kerstchocolaatjes en/of marsepeinen groene blaadjes
Werkwijze
Stap1
Week de gelatineblaadjes een 15 minuten in ruim koud water.
Knijp het water uit de gelatine. Los de gelatine op in een scheutje heet water (dat gaat het makkelijkst in de magnetron). Let op dat de gelatine niet kookt. Doe de vla in een kom en roer er de opgeloste gelatine door.
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de koffielikeur au bain-Marie of in 2 minuten 500 Watt in de magnetron. Spatel de chocolade door de mokkavla. Klop de slagroom in een vetvrije om stijf met suiker en spatel dit eveneens door mokkavla.
garneer voor het serveren met slagroom en chocolaatjes….
Gemiddelde waardering
(2.5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend