Chocolademouse
2010-08-18- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *3 eieren
*zout
*200 gram pure chocolade
*60 gram lichtbruine basterdsuiker
*250 ml slagroom
Werkwijze
Stap1
Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in kom.Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie.
Klop 60 gram lichtbruine basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel en klop 250 ml slagroom luchtig.
Doe het eidooier-suikermengsel bij de gesmolten chocolade. Mix dit weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim.
Doe de mousse in mooie toetjesglazen. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast.
Daarna heb je een heerlijke chocolademousse.
Gemiddelde waardering
(4.6 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door gerda aan 18-08-2010
hmmm lekker hoor.