Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes Recept

2010-08-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes. Baktijd is ongeveer 25 minuten oventemperatuur:180. Ze zijn heerlijk en makkelijk. Makkelijk recept voor al3ied.

Ingrediënten

  • - 500g amandelen
  • - snufje Arabisch gom in poedervorm
  • - 1 koffielepeltje bakpoeder
  • - 1 koffielepeltje boter
  • 4 eiren
  • - 250g poedersuiker
  • - 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • Decoratie:
  • - eiwit
  • - poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Giet kokend water over amandelen, haal het velletje eraf en hak ze fijn.

Stap2

Voeg Arabisch gom bakpoeder, boter 3 eidooiers (bewaar het eiwit), 1 ei, poedersuiker en geraspte citeroenschil toe.

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar om een gelijkmatig deeg te krijgen. Vet je handen in en vorm het deeg kleine balletjes in de vorm van een ghriba. Haal ze door het eiwit en bestrooi ze met poedersuiker.

Stap3

Plaats de ghribas op een ingevette en met meel bestrooide bakplaats. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven met een gemiddelde temperatuur.

Laat de amandelenghribiyat koud worden en serveer ze.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Reacties (2)

  1. Geplaatst door troep aan 20-08-2010

    vraagie wat is arabische gom??

  2. Geplaatst door oummyounes aan 20-11-2010

    arabische gom is musk horre

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (2)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.