Tajine keftas aux olives
2010-04-01- Keuken: Algerijnse, Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- 250gram groene olijven zonder pit
400gram gehakt
1grote ui klein gesneden
1th lepel rassel hanout
1eetl tomatenpuree
peper en zout naar smaak
1klein bosje koriander gesneden
2teen knoflook geperst
2eetl olie water
Werkwijze
Stap1
Olijven 5 minuten koken in schoon water.in braadpan olie verhitten. De uien zacht bakken, koriander, tomatenpuree, en een glas water toevoegen.
Zout, peper, kaneel en olijven er bij en half uurtje laten stoven. Onder tussen gehakt vermengen met knoflook zout en peper, hier kleine balletjes van draaien.
Gehaktballetjes bij de saus doen eventueel nog wat water erbij doen. Dit alles samen nog een halfuur laten stoven.
Gemiddelde waardering
(2.7 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Gadiva aan 21-08-2011
Dit ga ik uitproberen inshallah