Ovenschotel met gehakt en paprika

2010-01-16
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500gr gehakt kan ook minder
    6 aardappelen > als je 500gr gehakt gebruikt doe dan 7/8 aardappelen
    1 rode paprika en 1 gele paprika
    1 tl kurkuma
    1.5 tl paprikapoeder
    een beetje olijfolie
    1tl chinese kruiden
    2 tl vegeta
    2 tl zout
    2 takjes peterselie
    1 tl kerrie
    1tl peper naar smaak
    half klein blauw pakje slagroom
    1 grote ui
    2 eetlepel erwten

Werkwijze

Stap1

Kook het gehakt in water, snij de ui in stukken en bak het even tot de ui een beetje bruin is geworden.

Voeg de ui bij gehakt en voeg de kruiden en zout/peper erbij en 1eetlepel olijfolie, behalve de paprika en de erwten en slagroom.

Snij de aardappelen in laagjes (niet in blokjes) en kook ze in water met zout tot ze bijna gaar zijn laat ze nog wel een beetje hard zijn.

Snij de paprika's in normale lengte en doe ze in de pan waar je ook de ui hebt zitten bakken, voeg er zout bij toe en bak het even aan, (hoeft niet!).

Als het vlees bijna klaar is zet je de oven aan op 200 graden.

Pak een grote ovenschaal je kan ook z'n ronde bakblik gebruiken, doe de erwten door het gehakt en leg alles op het bakblik, doe daar boven de paprika's en daar boven de aardappelen.

Tot slot verdeel je de room over het eten en doe je het in de oven 20 tot 30 min tot de aardappelen een beetje bruin is geworden

als je iets niet begrijpt laat het even weten
ook degene die het geprobeerd hebben

smakkelijk eten 😉

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door misstarwait aan 17-01-2010

    hoi koken20 wat bedoel je met gehakt in water koken.dus niet braden in olie?Bedankt.

  2. Geplaatst door koken20 aan 18-01-2010

    haj,
    nou je doet de ondooide gehakt in een pan met deksel hoeft niet,en dan doe je er kruiden bij en water,laat het ongeveer 30min koken tot het water bijna helemaal weg is,je kan het trouwens denk ik ook gewoon braden maar het moet ook in de oven
    ik hoop dat ik het nu wel goed heb uitgelegt:P
    nou gr koken20

  3. Geplaatst door misstarwait aan 18-01-2010

    Hoi koken20 bedankt hoor maar ik heb nog een vraagje wat is vegeta?Ik wil em zo graag maken je hoort het wel.Alvast weer bedankt.

  4. Geplaatst door koken20 aan 18-01-2010

    vegeta is een blauwe zakje waar alemaal gemalen kruiden in zitten zoals ui/peterselie/wortel enz
    je kan het bij turkse winkels kopen k weet niet waar je woont maar omgeving den-haag enz verkopen dat wel,je kan ook zonder proberen dan kan je wat meer zout bij doen,hoeft niet perse de vegeta maar voor de extra lekkere smaak 😉

    graag gedaan koken20

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.