Ovenschotel met gehakt en paprika
2010-01-16- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 500gr gehakt kan ook minder
6 aardappelen > als je 500gr gehakt gebruikt doe dan 7/8 aardappelen
1 rode paprika en 1 gele paprika
1 tl kurkuma
1.5 tl paprikapoeder
een beetje olijfolie
1tl chinese kruiden
2 tl vegeta
2 tl zout
2 takjes peterselie
1 tl kerrie
1tl peper naar smaak
half klein blauw pakje slagroom
1 grote ui
2 eetlepel erwten
Werkwijze
Stap1
Kook het gehakt in water, snij de ui in stukken en bak het even tot de ui een beetje bruin is geworden.
Voeg de ui bij gehakt en voeg de kruiden en zout/peper erbij en 1eetlepel olijfolie, behalve de paprika en de erwten en slagroom.
Snij de aardappelen in laagjes (niet in blokjes) en kook ze in water met zout tot ze bijna gaar zijn laat ze nog wel een beetje hard zijn.
Snij de paprika's in normale lengte en doe ze in de pan waar je ook de ui hebt zitten bakken, voeg er zout bij toe en bak het even aan, (hoeft niet!).
Als het vlees bijna klaar is zet je de oven aan op 200 graden.
Pak een grote ovenschaal je kan ook z'n ronde bakblik gebruiken, doe de erwten door het gehakt en leg alles op het bakblik, doe daar boven de paprika's en daar boven de aardappelen.
Tot slot verdeel je de room over het eten en doe je het in de oven 20 tot 30 min tot de aardappelen een beetje bruin is geworden
als je iets niet begrijpt laat het even weten
ook degene die het geprobeerd hebben
smakkelijk eten 😉
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door misstarwait aan 17-01-2010
hoi koken20 wat bedoel je met gehakt in water koken.dus niet braden in olie?Bedankt.
Geplaatst door koken20 aan 18-01-2010
haj,
nou je doet de ondooide gehakt in een pan met deksel hoeft niet,en dan doe je er kruiden bij en water,laat het ongeveer 30min koken tot het water bijna helemaal weg is,je kan het trouwens denk ik ook gewoon braden maar het moet ook in de oven
ik hoop dat ik het nu wel goed heb uitgelegt:P
nou gr koken20
Geplaatst door misstarwait aan 18-01-2010
Hoi koken20 bedankt hoor maar ik heb nog een vraagje wat is vegeta?Ik wil em zo graag maken je hoort het wel.Alvast weer bedankt.
Geplaatst door koken20 aan 18-01-2010
vegeta is een blauwe zakje waar alemaal gemalen kruiden in zitten zoals ui/peterselie/wortel enz
je kan het bij turkse winkels kopen k weet niet waar je woont maar omgeving den-haag enz verkopen dat wel,je kan ook zonder proberen dan kan je wat meer zout bij doen,hoeft niet perse de vegeta maar voor de extra lekkere smaak 😉
graag gedaan koken20