Flantaart Ananas – Cocos
2009-12-30- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- - 1 pakje ontdooid bladerdeeg
- - 1 liter volle melk
- - 180 gram suiker
- - 120 gram maizena
- - 2 hele eieren plus 1 eigeel
- - 2 dessertlepels vanille essence
- - 1 blik ananasstukjes
- - 150 gram gemalen kokos
- - 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze
Stap1
Laat de ananasstukjes goed uitlekken in een vergiet.
Bekleed een ronde lage bakvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Doe de melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en breng aan de kook. Voeg er ook de suiker aan toe.
Vermeng ondertussen in een kommetje het achtergehouden glas koude melk met de maizena, de losgeklopte eieren en de vanille.
Voeg, als de melk/suiker in het pannetje kookt, het melk/maizena/eieren/vanille mengsel er aan toe en klop alles door elkaar met een garde.
Breng langzaam alles weer aan de kook en roer met een houten lepel tot de massa kookt. Zet laag en laat enkele seconden doorkoken en haal van het gas af.
Roer de cocos en de helft van de ananasstukjes door de massa.
Schenk de massa in de vorm met bladerdeeg en verdeel het goed. Verdeel het restant van de ananas over de flantaart en bestrooi het geheel met wat gemalen cocos en vanillesuiker.
Zet de taart 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk af en toe of de taart bruint en haal hem dan uit de oven en laat afkoelen.
Bestrijk de taart evt. met wat warm gemaakte abrikozenjam vermengd met wat water.
Koud smaakt deze taart het lekkerst.
Serveren met een toef slagroom
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
12 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Moussie aan 07-01-2010
Klinkt erg lekker. Ik neem aan door de maizena dat het een dikke massa wordt toch?
Welke bakvorm gebruik je hiervoor? Gebruik je dan ook een heel pakje bladerdeeg?
Geplaatst door xxzakia aan 09-01-2010
je moet die grote bladerdeeg kopen de taart is vrij dun maar dikjes van binnen
ik gebruk een normale ronde bak vorm
Geplaatst door Moussie aan 12-02-2010
Hoe bedoel je grote bladerdeeg? Bedoel je dan filodeeg? Of die kleintjes voor appelflappen?
Geplaatst door coconut aan 29-09-2011
moet je het deeg voorbakken?