Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen
2009-12-23- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- - 500 gram garnalen, zonder schaal en perfect schoongemaakt
- - 3 tomaten
- - 2 teentjes knoflook
- - Koriander
- - Zout
- - Peper
- - Komijn
- - (zoete)paprikapoeder
- - olijfolie
Werkwijze
Stap1
De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.
De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tajine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.
Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zout, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.
De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
39 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee