Patatesli sulu kofte!

2009-09-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *500 gram gehakt
    *1 handje rijst
    *half bosje peterselie
    *2 uien
    *1 ei
    *2-3 aardappelen(geschilde en in kleine stukjes gesneden)
    *1 eetlepel tomatenpuree
    *ong half glasje zonnebloemolie
    *beetje meel op een dienblad
    *zout en zwarte peper

Werkwijze

Stap1

Maak eerst de gehakt: Doe de gehakt in een kom en rasp hier 1 ui in, de heel fijn gesneden peterselie, handje rijst, ei, zwarte peper en zout en kneed het goed met je hand.

Pak een dienblad en doe daar wat meel in. Maak kleine balletjes en doe de balletjes in op de dienblad en schud het rustig zodat de balletjes helemaal onder meel zitten.

Laat dat rusten, pak een pan en doe daar de olie en de gesnipperde uien in bak het endaarna doe je de tomatenpurree in laat dat ook ff bakke. Doe de balletjes in de pan en schud de pan zonder roeren!

Doe daarna de stukjes aardappels ook er bij en schud de pan weer.

Doe er zout en water bij totdat het boven de balletjes en aardappels zijn en kook het op zachte vuur totdat de aardapples gaar zijn doe er heet water bij als het intrekt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door martine aan 17-09-2009

    moet je de rijst ongekookt in het gehakt doen?
    bedankt voor het recept ik heb het een keer gegeten en ik ben blij dat ik nu weet hoe je het moet maken

  2. Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009

    ja moet ongekookt

  3. Geplaatst door cilla aan 25-09-2009

    ziet er heerlijk uit!!
    ga het zeker een keer proberen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.