Rijst met zoet kip en bruine bonen
2009-09-15- Keuken: Surinaamse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 60m
- Kooktijd : 45m
Rijst met zoet kip en bruine bonen. Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)
Ingrediënten
- Pak rijst
- 1/2 kilo kleine kippenpootjes (kipfilet)
- 2 uien
- 2 tomaten
- Beetje peterselie
- 1 pot bruine bonen(sperziebonen)
- Blokje TuinkruidenBouillon
- 1/2 Madame Jeanette
- 1/2 L ketjap manis
- 3 eL suiker
- Boter
Werkwijze
Stap1
Marineer de kippenpootjes van te voren met ketjap en suiker, ik doe er altijd suiker bij, omdat ik de ketjap niet zoet genoeg vind.(tenzij je ketjap ABC gebruikt) prik een paar keer in de kippenpootjes zodat de ketjap en suiker goed intrekt.
Stap2
Haal de pootjes uit de saus en bak ze in boter op zacht vuur, voeg later de ketjap waar je ze in gemarineerd heb toe. laat dit op zacht vuur pruttelen, hierdoor absorbeert de kip de smaak. (gebruik boter, zodat de ketjap en suiker niet aanbakken)
Stap3
Snijd de uien en tomaat in blokjes en bak ze eventjes aan.
Snijd de Madame Jeanette heel erg fijn en voeg deze toe, deze bakje heel kort mee.
Doe dan de fijn gesneden peterselie bij en een halve blokje bouillon.
Als de ui een beetje zacht is geworden voeg je er de bonen aan toe en laat alles op zacht vuur gaar worden.
Zelf voeg ik er ook altijd sperziebonen aan toe deze snijd ik dan wel in kleine stukjes.
Stap4
Schep de rijst op en schep eerst de bruine bonen op de rijst en doe de kip bovenop. hierdoor smaakt het ook minder pittig.
en voor het mooie kun je je bord versieren.
Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door berberzina aan 16-09-2009
mh het ziet er heerlijk uit ik ga eens uit proberen
Geplaatst door Mohafid aan 16-09-2009
me 2
Geplaatst door Aliyah aan 18-09-2009
ja laat me maar weten hoe je het vond.
Geplaatst door koken20 aan 27-09-2009
hej ik heb hem gemaakt en we hebben er van gesmult,bedankt voor het recept!
Geplaatst door Aliyah aan 27-09-2009
blij om te horen bsahtkoem.
Geplaatst door alerliefste aan 10-11-2009
ik ga het ook maken het ziet er lekker uit!!