Maakouda heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes

2009-09-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Maakouda is een heerlijk en simpel te maken Marokkaans aardappelkoekje. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie moet je wel voor twee dingen zorgen: meng altijd een ei door de aardappels en zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

Ingrediënten

  • - 4 aardappelen in blokjes gesneden
  • - 2 eieren
  • - 2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
  • - 3 knoflookteentjes
  • - 1 eetlepel komijn
  • - 1/4 koffielepel kurkuma (koenjit)
  • - zout en peper
  • - beetje bloem

Werkwijze

Stap1

Was de aardappelblokjes en kook ze daarna gaar in zout water, maak puree van de gare aardappelen.

Stap2

Doe de puree in een slakom, voeg er een ei, peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe, strooi er zout en peper over en meng alles goed.

Maak balletjes van de puree en maak de balletjes wat platter met je vingers, dompel ze daarna een voor een onder in een kom met een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel, schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de maakoudas af.

Stap3

Frituur de maakouda aan beide kanten goudgeel in het olie.

Ps: zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

wie vragen heeft mag ze altijd stellen, hoor graag wie het heeft geprobeerd succes

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.