Basbousa
2015-01-23- Keuken: Arabische, Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Basbousa, lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.
Ingrediënten
- - 3 limonadeglazen fijne griesmeel
- 1 limonadeglas grove griesmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes bakpoeder
- 3 eetlepels mazhar
- 1 1/5 glas suiker
- 250 gr naturel yoghurt
- 100 gr gemalen amandelen
- 250 gr gesmolten boter
Siroop:
- 2 limonadeglazen suiker
- 1 1/5 glas water
- 1 eetlepel citroensap
- honing
Decoratie:
- Hele amandelen
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten samen mengen. Bedek een bakblik met bakpapier. Je kunt evt. een ronde of rechthoekige bakblik gebruiken. Ik zelf gebruik een ronde. Dan half bakken in de oven. Dus niet goudbruin laten worden.
Daarna de amandelen erop leggen zodat wanneer je de koek snijd elk stukje een amandel heeft. Giet daarna gelijk de helft van de siroop over de koek heen en doe de schaal terug in de oven.
Na het goudbruin bakken van de koek de rest van de siroop er overheen gieten. Voor een mooi zicht kun je de koekjes het beste in ruitjes snijden en dan apart in een papieren koek of cakevormpje leggen.
Veel succes!!!!
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
46 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
hmmmmmmmmmmm
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
hoe groot is je limonade glas?
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
hoeveel honing moet erin?
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
hoelang moet je de syrup laten koken??moet het dik worden?
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
hoeveel graden moet het gebakken worden?
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
en moet de siroop warm heet of koud eroverheen?
Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009
😀
Geplaatst door koken20 aan 30-08-2009
lijkt me lekker
Geplaatst door sadiye aan 30-08-2009
ik ben deze nu aan het maken hij zit in de oven
Geplaatst door sadiye aan 31-08-2009
ik heb hem gemaakt maar ik vond hem zo droog ik denk dat er meer siroop in moet.
Geplaatst door gerda aan 31-08-2009
sadiye probeer maar eens de besbousa het recept is van ummadam ik vind die heerlijk
Geplaatst door sadiye aan 31-08-2009
hoi gerda ik had die andere besbousa ook geprobeerd hij is ook lekker maar persoonlik vind ik deze lekkerder alleen ga ik er volgende x meer siroop opdoen 😀 bedankt
Geplaatst door snia aan 16-09-2009
eet smaakelijk!!!
Geplaatst door sadiye aan 16-09-2009
😀
Geplaatst door Oumrayen aan 24-09-2009
Ik Heb dit ook gemaakt, maar eigenlijk een mix gemaakt van dit recept en de andere besbousa. En het was zzzoooooo lekker dat niemand geloofde dat ik het zelf had gemaakt. Ik heb wel meer siroop gemaakt en wateriger gemaakt als in het recept vermeld. En dan heb ik ook nog eerst de helft van het beslag in het bakblik gedaan en dan een laagje gemalen amandelen en dan de rest van het beslag. heerlijk