Bakkoula salade
2009-08-03- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 2 struiken bakkoula
- 1\2 kopje olijfolie
- 1 tl milde peper
- 1 tl cayennepeper
- zout
- 5 knoflookteentjes
- 150 g gehakte peterselie en koriander
- sap van een citroen
- 50 g rode olijven
Werkwijze
Stap1
Maak de 2 struiken bakkoula schoon, verwijder de gele en beschadige bladeren.Was de bakkoula daarna.Laat het uitlekken en hak de bakkoula fijn met een mes.
Laat de bakkoula 20 minuten boven de stoom in een couscouspan koken.doe de bakkoula vervolgens in een braadpan en voeg er olijfolie, komijn, milde peper, cayennepeper, zout, fijn geperste knoflook en peterselie en koriander aan toe.
Braad alles aan op een zacht vuur gedurend 10 minuten.Roer er aan het einde van de kooktijd met een spatel het citroensap door.
Voor het opdienen versieren met de olijven.
Eetsmakelijk!!
Bakkoula salade is ook lekker bij de lever of bij kipfile met groenten.
Hetzelfde recept kun je ook bereiden met spinazie
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door saartje2009 aan 03-08-2009
Hopelijk vinden julie het lekker.
Geplaatst door sadiye aan 03-08-2009
wat is bakkoula?
Geplaatst door saartje2009 aan 04-08-2009
Het is spinazie.