Aardappel – Spinazie ovenschotel

2009-06-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 grote en 1 kleine pot aardappelanders Tuinkruiden/knoflook
  • - 1 pak spinazie a la creme of gewone spinazie
  • - aardappels
  • - ovenschaal
  • - evt. geraspte kaas

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 200C

Aardappels schillen en even een beetje gaarkoken in water met beetje zout.

Vervolgens giet je de aardappels af en snij ze in plakjes (niet te dun). Je pakt dan de ovenschaal en begint met klein laagje aardappel anders, dan volgt een laag aardappelschijfjes en hierop spinazie. Dan weer een laag aardappels, spinazie en bovenop weer een laag aardappel anders (lekker dik). Indien je dit lekker vind kun je het nog bestrooien met geraspte kaas. Vervolgens bak je het in een oven voor ongeveer 30 minuten.

Super lekker en super makkelijk. Voor vrouwen die net als ik fulltime werken en niet altijd de puf en tijd heeft om uitgebreid te koken.

Bismillah!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door ranna aan 04-09-2009

    heerlijk thnxxxxxxxxxx

  2. Geplaatst door noyaa aan 21-09-2009

    vraagje je moet de spinazie toch eerst laten ontdooien en opwarmen

  3. Geplaatst door sadiye aan 21-09-2009

    ziet er echt lekker uit ik ga deze een x maken

  4. Geplaatst door charmoula aan 13-10-2009

    ga m vandaag nog uitproberen inchallah!

  5. Geplaatst door saartje2009 aan 20-02-2010

    Moet je het echt met aardappelanders????
    Want voor mijn dochter zit er iets in wat zij niet mag

  6. Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010

    wat zijn aardappelanders?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.