Heerlijke slagroomtaart
2009-02-09- Keuken: Nederlandse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 12
- Bereidingstijd : 2:00 u
Ingrediënten
- - 90 gram bloem
- 30 gram maizena
- snufje zout
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 750 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- jam naar keus
- kersen/aardbeien om te garneren
Werkwijze
Stap1
> Verwarm de oven voor op 175 graden.
> Vet de springvorm in met boter en besprinkel het met bloem.
> Mix bloem, maizena en zout samen.
> Mix de eieren met de suiker + vanillesuiker ongveer 10 minuten met een elektrische mixer totdat het een dik beslag wordt.
> Zeef het bloemmengsel boven de beslagkom met het eimengsel, voorzichtig scheppen. NIET mixen! Het moet luchtig blijven!
> Schep het beslag in de springvorm.
> 40 minuten bakken
> Na het bakken nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten zitten (open op een kiertje).
> Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
> Rand van de springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.
> De taart door de helft snijden.
> Een taarthelft insmeren met jam, ik gebruik rozenbotteljam.
> In een kom slagroom met wat suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.
> Bovenop de jam komt een dikke laag slagroom.
> Daarna de taart helemaal met slagroom bestrijken.
> Met een spuitzak versieren naar wens.
> Je kunt de taart versieren met bijv. fruit (aardbeien, kersen enz.)
Als je geen spuitzak hebt, kun je ook gewoon een boterhamzakje gebruiken.
Je kunt de taart ook invriezen zodat je altijd wat hebt voor onverwacht bezoek!
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
15 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
465 -
Vet
3 gram -
Eiwitten
8 gram -
Carbohydraten
35 gram
Geplaatst door moedervan2 aan 09-02-2009
ziet er heerlijk uit ik ga het een keer uitproberen insha allah,ik denk dat je vorm 26 cm is?
Geplaatst door sadiye aan 09-02-2009
hmm heerlijk
Geplaatst door loveCooking* aan 09-02-2009
Ik heb de springvorm van 24 cm gebruikt. Maar je kunt die van 26 cm ook gebruiken, dan doe je van alle ingredienten wat meer in (bijv. 8 eieren ipv. 6)
Geplaatst door moenatje aan 12-02-2009
lekker hoor.
Geplaatst door souly aan 17-02-2009
ziet er heerlijk uit
ga het in het weekend maken
incha allah
Geplaatst door ummsalman aan 20-02-2009
Souly wil je laten weten hoe ie is geworden?
Geplaatst door ummsalman aan 20-02-2009
ps: hij ziet er roze uit, of komt dat door het licht?
Geplaatst door loveCooking* aan 23-02-2009
Dat komt door het licht..
Geplaatst door widyan aan 18-03-2009
dat zit er lekker uit
Geplaatst door bina aan 22-03-2009
hmm lekker echt leuk voor ”n verjaardag ofzo
Geplaatst door koken20 aan 27-06-2009
hej,
bednakt voor het recept ik wil hem graag proberen,
maar meschien is dit een domme vraag wat is maizena eigenlijk
waar haal je dat
alvast bedankt voor het andwoord
Geplaatst door Dounya101 aan 01-09-2009
hij zit nu in de oven.. ben benieuwd!
Geplaatst door sadiye aan 02-09-2009
laat ons weten dounya101 😉
Geplaatst door Soukaina_91 aan 14-09-2009
Meid maizena kun je gewoon in de supermarkt kopen.Succes allemaal!
Geplaatst door lailaboukazim aan 30-10-2009
Als k het maak zal het zeker nooit zo uitkome als op de foto seker helemaal sgeef hahahha mr zal het zeker proberen inschaelah