Kerrie-kersen taart(hartig!)

2009-01-26
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - rode en groene paprika
    - pakje champignons
    - (groot blik)danerol deeg of 1 pakje bladerdeeg
    - groot pakje creme fraiche(je hebt altijd 2 maten geloof ik)
    - grote pot kersen
    - 2 zakjes kerriesaus
    - rode peper
    - 1 kipfilet
    - 1 geklutst eitje

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op de temperatuur die je nodig hebt voor het bladerdeeg(staat op pakje) vet een ovenschaal in, bedek het met (de inmiddels ontdooide) bladerdeegvelletjes, prik gaatjes in de bodem en zet het alvast eventjes in de oven(m.a.w. voorgaren). Als je dit niet doet heb je kans dat je de bodem niet gaar krijgt, dit probleem heb je overigens niet met daneroldeeg.

Snijd de groenten en kip. Bak de kip met het rode pepertje en wat zout en peper gaar. Voeg hierna de groente toe(niet te lang, tot je ziet dat de champignons vocht gaan verliezen, gaart namelijk nog verder in de oven)
Lek de kersen (goed!!)uit. voeg creme fraiche en zakjes kerriepoeder toe aan de mix(het wordt nu heel droog maar dat is juist goed!) goed roeren en als laatste de kersen toevoegen aan het mengsel. Weer even goed en voorzichtig roeren zodat de kersen niet stuk gaan.

Doe het mengsel in de (met bladerdeeg bedekte) ovenschaal en bedek met overgebleven plakjes bladerdeeg. prik er gaatjes in en besmeer eventueel met ei voor een mooi glimment effect.

Bak in de oven tot bladerdeeg mooi goudbruin is.

let op!! Dit is een hoofdgerecht, het vult heel erg. De samenstelling klinkt vreemd, maar het is echt heel erg lekker! sorry, geen foto

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door sadiye aan 26-01-2009

    lijk me erg lekker ga ik zeker een xtje proberen.bedankt voor het plaatsen van het receptje.

  2. Geplaatst door ummsalman aan 27-01-2009

    Laat met weten wat je er van vond ok?

  3. Geplaatst door ummsalman aan 27-01-2009

    En let goed op de bodem, als je bladerdeeg gebruikt moet je eerst echt even die bodem in de oven zetten, want als het deeg nog helemaal niet gebakken is en je doet de saus er op wordt die bodem niet echt goed gaar, even 10 minuutjes ongeveer voorgaren dus!

  4. Geplaatst door sadiye aan 28-01-2009

    ok bedankt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.