Elandhoefjes
2008-12-06- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *60 g gemalen amandelen
* 250 g Patentbloem
* 30 g poedersuiker
* 0,5 tl bakpoeder
* 200 g koude boter
* 1 eierdooier
* 70 bruine basterdsuiker
* 160 g chocolade naar keuze.(hier hazelnoot en puur)
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 175 C.
Meng alles behalve de bruine basterdsuiker en de chocolade.Wikkel het deeg in folie en laat een uur in de koelkast staan.
Maak rolletjes van 25 g. Maak ze met een mes iets plat en wentel ze door de bruine basterd bak ze 20 minuten .Laat ze op een rooster even afkoelen.
Smelt de chocolade 3-4 min op 450 Watt (af en toe roeren) in een niet te plat bakje. Doop ze er half in en leg ze op bakpapier.
Om te stollen zet ze minimaal 45 min in de koelkast daar bewaar ik ze dan in een afgesloten doos.
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door assia7 aan 14-01-2009
dit zijn heeeeeeeeeeeeerlijke koekjes..
hmmm..
ik ga het een keer proberen
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2009
😀
Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009
😀
Geplaatst door si_youssef aan 18-09-2009
moet je de amandelen bakken?
Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009
ja beetje bakke
Geplaatst door shayma20 aan 17-08-2011
moeten de amandelen gepeld zijn