Kersengebak

2008-12-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *140 g bloem
    *95 g boter/margarine
    *70 g suiker
    *100 g amandel gemalen
    *30 g ei
    *7 g dooier
    *28 ml melk
    *kaneel
    *65 g kersensaus, beetje dikke
    *ei om mee te bestrijken

Werkwijze

Stap1

Meng de boter met de bloem en suiker en amandel en ei en dooier en melk en kaneel in een kom.
Zet het deeg 30 minuten in de koelkast Rol de helft uit tot een vierkante lap van 0, 5 cm dik.
Besmeer deze lap met de kersensaus. Rol de andere helft uit ongeveer even dik of iets dunner en maak dunne repen en leg die er overheen als een ruitpatroon (zoals bij appeltaart).
Bestrijk de deegreepjes bovenop met geklutst ei. Leg het op bakpapier en bak 19 minuten op 200ºC. Verdeel het met een mes gelijk in 12 delen, eventueel snijd je de rafelige randen er af. Laat de stukken afkoelen op een rekje.

Als je wilt kan je het ook met aardbeiensaus of abrikozensaus maken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (16)

  1. Geplaatst door oma aan 05-12-2008

    ziet lekker uit merci sadiye

  2. Geplaatst door sadiye aan 05-12-2008

    geen dank oma 😉

  3. Geplaatst door souma aan 06-12-2008

    sorry neem me niet kwalijk voor deze stomme vraag ik kook niet zo vaak ben pas begonnen met het leren koken. wat bedoelt u met 7 g dooier en ei g ect
    alvast bedankt

  4. Geplaatst door sadiye aan 06-12-2008

    gewoon 7 gram eidooier.

  5. Geplaatst door souma aan 06-12-2008

    bedankt

  6. Geplaatst door nadia78 aan 01-04-2009

    ik begrijp het niet van de eieren kan je zeggen hoeveel eieren je nodig hebt is mss makkelijker. Thanx

  7. Geplaatst door mizz aan 05-04-2009

    het ziet er lekker heerlijk.
    ik vraag u even. wat bedoelt het 30 gram ei? dit als 1 ei?? of niet. en wat bedoelt om 7 gram eigeel? dus het is totaal 2 eieren?? kun je even duidelijk uitleggen

    beslama

  8. Geplaatst door moslima aan 01-06-2009

    mmmmmmm zier er heerlijk uit barktallah 3lik, deze ga ik zeker uit proberen bedankt voor het delen.

  9. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    geen dank moslima

  10. Geplaatst door Samira82 aan 04-09-2009

    Het ziet er heeerlijk uit. Echt wat voor mij ik ben gek op kersen. Maak jij de kersensaus zelf ?

  11. Geplaatst door Samyaa00 aan 15-09-2009

    Toppertje!

  12. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    😀

  13. Geplaatst door Naoual84 aan 17-09-2009

    ik zou graag ook willen weten of wat je bedoelt met 30gr ei enz

  14. Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009

    dat moet je gaan wegen ok

  15. Geplaatst door Iempje aan 19-09-2009

    hoeveel kaneel gebruik je ongeveer?
    en bedoel je die kersensaus in blik?? Zitten e rook gwn hele kersen bij?

  16. Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009

    gewoon een scheutje kaneel.kersensaus mag je zelf weten met hele kersen kan ja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.