Tajine met Dorade

2008-11-23
  • Opbrengst : 3 tot 4 personen
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ik gebruik voor dit recept een tajine met een diameter van 23 cm.
    Voor marinade:
    - 4 teentjes knoflook 
    - half bosje kasbour (koriander)
    - half bosje ma3dnous (peterselie)
    - 1 theelepel paprika
    - 1 theelepel komijn
    - 1 theelepel peper
    - zout
    - sap van 1 citroen en klein glas water
    - 1/2 blokje knorr van vis
    Overige ingredienten:
    - 1 grote dorade of andere witte vis
    - 3 of 4 tomaten
    - 4 grote aardappels

Werkwijze

Stap1

Als eerst maak je de marinade. Alle ingredienten hiervoor in een mixer (of vijzel) doen en met de moulinex pureren.

Vis schoonmaken en vinnen en eventueel stukje staart eraf knippen (je kan dit ook in de winkel laten doen). Tomaat wassen en in dikke schijfjes snijden. Aardappel schillen en deze ook in schijfjes snijden.

Leg eerste een laagje tomaten in de tajine en hierop een laagje aardappelschijfjes. De vis leg je hier vervolgens op. Giet hier een beetje van de marinade over. Dan leg je hierop de overige aardappels en tomatenschijfjes.Vervolgens het restant van de marinade hierover gieten, evt kan je er nog een beetje water bij doen.

Deksel op tajine en op een laag tot middel vuurtje laten stoven totdat alles gaar is. Ik vind het lekker om op het laatst nog even in de over te zetten en laten grillen. Serveren met marokkaans brood (of stokbrood) en schijfjes citroen. Bismillah !!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door Ess21 aan 15-12-2008

    De zijkanten van de vis 3 x insnijden. Hoe bedoel je? Ben geen ervaren kok hehe:)

  2. Geplaatst door MadamS aan 08-01-2009

    in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.

  3. Geplaatst door MadamS aan 08-01-2009

    in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.

  4. Geplaatst door RubenKooter aan 28-01-2009

    dit ga ik eens een keer maken het lijkt me een lekker recept

  5. Geplaatst door justice83 aan 07-10-2009

    heerlijk was het! zelfs mijn man vond het lekker, en dat zegt wat hahaha

  6. Geplaatst door sadiye aan 07-10-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit

  7. Geplaatst door selwa29 aan 02-01-2011

    mllekker ga het ook proberen incha-allah.

  8. Geplaatst door ladyr aan 08-06-2011

    Ziet er heerlijk uit meid heb het gelijk aan mijn favorieten toegevoegd 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.