Pompoen soep

2008-10-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

De pompoen is vooral in het straatbeeld te zien rond eind oktober. Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje.

Pompoenen zijn zeer oude cultuurgewassen en vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.

Soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat, leveren pompoenen. Sommige soorten zijn eetbaar, maar de kalebassen kunnen alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Ingrediënten

  • een halve fles-pompoen schoongemaakt en stukken
    1 grote winterwortel schoongemaakt en in plakjes
    1 gele paprika schoongemaakt en in stukken
    klein blikje tomatenpuree
    4 kleine vegetarische bouillonblokjes
    half bosje platte peterselie fijngehakt
    3 lenteuitjes (alleen het witte gedeelte)fijngehakt
    klein handje vermicelli
    1 eetlepel olijfolie
    witte peper
    extra nodig staafmixer of blender

Werkwijze

Stap1

Doe in een grote pan de olijfolie en doe hier de groente in. Schep dit even om en laat dit voor 5 minuten zachtjes bakken.

Giet er een liter kokend water bij en verkruimel de boulionblokjes er boven pureer dit met de staafmixer (of als je die niet hebt in de blender).

Voeg nu nog een halve liter water toe en doe de vermicelli, de peterselie en de lenteuitjes erbij laat dit koken op laag vuur tot de vermicelli goed is breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.

lekker met vers gebakken brood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door amiena aan 07-11-2008

    lijkt me lekker,ga het maken.
    ben benieuwd hoe het smaakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.