Citroentaart
2008-10-14- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 250 gram speculaasjes
125 gram roomboter
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die
blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling)
3 citroenen en de schil van 1 citroen;
2 eieren.
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.
Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.
Zet in de koelkast.
Mix de gecondenseerde melk met de eieren, voeg er het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en vermeng alles goed.
Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.
Laat 15 minuten bakken.
Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Versier de taart naar keuze.....
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
14 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door najelm aan 16-10-2008
ik zal dit eens is proberen
Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008
IS dat normaal dat er geen deeg op bakpoeder in zit ? De taart moet toch zo inzakken ?
Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008
Waarom gezouten roomboter ?
Kan gewone roomboter ook niet ?
Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008
ja hoor kan allemaal.nee er moet geen bakpoeder in.
Geplaatst door fatihatanger aan 22-11-2008
hee dames mijn citroen cake zakt in wat doe ik fout
Geplaatst door sadiye aan 22-11-2008
hoe bedoel je ??
Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008
hoe kan die inzakken? de cake hoeft toch alleen maar op te stijven? Alleen de bodem moet toch in de oven??
Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008
sorry, heb verkeerd gelezen. excuus
Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008
😀
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 01-12-2008
Misschien kun je deze wel in een andere smaak proberen.
perzik of aarbei?
Zou dat mogelijk zijn denk je?
Geplaatst door sadiye aan 01-12-2008
ja zou wel kunnen denk ik en over dat vraag over bona dat je wilde gaan gebruiken weet ik niet zeker je kan het proberen.
Geplaatst door nadie aan 15-12-2008
bedoel je met gecondenseerde gezoete melk, gewoon nestle?
en in de oven ik heb een hetelucht oven is dat ook goed of moet het een andere stand?
Geplaatst door sadiye aan 14-01-2009
ja gewoon nestle,heteluchtoven kan ook.
Geplaatst door souma aan 31-01-2009
zuster sadiya moet alleen de bodem in de oven of de bodem met daarin de citroenmengsel.
alvast bedankt
Geplaatst door sadiye aan 31-01-2009
bodem+citroenmengsel
Geplaatst door fatihatanger aan 10-03-2009
hoi sadiye kan ik in plaats van speculaasook iets anders gebruiken
{bisquis}
Geplaatst door sadiye aan 12-03-2009
ik weet het niet heb het nog nooit geprobeerd.
Geplaatst door Moussie aan 25-09-2009
Ik heb hem uitgeprobeerd en vond hem erg lekker. Heerlijk fris. Dank je Sadiye voor het recept.
Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010
geen dank 😉
Geplaatst door Azzouzi aan 19-09-2010
ziet er lekker uit, ik ga hem zeker uitproberen. Bedankt.
Geplaatst door sadiye aan 02-03-2012
ok laat me weten
Geplaatst door mama2013 aan 05-02-2013
Hoe groot is je bakvorm?
Geplaatst door spanjegangers aan 20-08-2013
Ja hoor!!!! Taart uit de oven en ziet er geweldig uit. We moeten ons nu inhouden want hij moet opstijven. Bedankt voor dit recept en hij is ook zo makkelijk te maken.
Geplaatst door spanjegangers aan 20-08-2013
Hij staat in de oven en mijn man was vooraf al bezig met snoepen van de bodem en leeglikken van de “lege” beslagpan. Duimen dat hij lukt!!!!