Carrotcake
2008-10-08- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 1:30 u
Ingrediënten
- voor de cake:
4 eieren
1,5 glas suiker
half glas gehakte walnoten (hele kleine)
1,5 glas geraspte wortelen
2 theelepels kaneel
2 glazen meel
1 bakpoeder
voor de creme:
1 liter melk
2 eetlepels meel
1 eetlepel maizena
1 ei
6 eetlepes suiker
half pak boter (125 gram)
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 150C.
Mix alle deegbenodigheden met een mixer. Mix eerst de eieren met de suiker tot het wit is. Doe daarna de meel, kaneel, mix het verder pak daarna een houten lepel doe de bakpoeder, geraspte wortels en de gehakte walnoten en roer het goed door. Doe het daarna in een ingevette ronde bakvorm.Bak het in de oven totdat het gaar is.
Doe alle creme benodigheden in een pan en laat die koken alroerend.
Laat het daarna nog een paar min pruttelen.Smeer het op de cake.
Gemiddelde waardering
(4.4 / 5)
16 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door barbie aan 11-10-2008
welke vorm gebruik je de maat het het vorm
Geplaatst door sadiye aan 11-10-2008
in zo een springvorm van 22cm
Geplaatst door salhi aan 20-10-2008
welke glas moet je dan gebruiken?marokkaanse theeglas?
Geplaatst door salhi aan 20-10-2008
moet je dat cream op de cake doen? Nadatie gebakken is?
Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008
nee ik heb geen marokkaanse theeglas gebruikt zo een glas waar 220 ml in gaat.Ja de creme moet nadat de cake gebakken is erop gesmeert geworden.
Geplaatst door lellamimount aan 23-01-2009
hoe lievert dat is lekker bedank
Geplaatst door majda aan 14-05-2009
welke boter gebruik je
of maak het niet uit
Geplaatst door sadiye aan 20-05-2009
maak niet uit
Geplaatst door oum marwa aan 03-09-2009
ik wil het probeeren
Geplaatst door sadiye aan 03-09-2009
ok succes