Carrotcake

2008-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor de cake:
    4 eieren
    1,5 glas suiker
    half glas gehakte walnoten (hele kleine)
    1,5 glas geraspte wortelen
    2 theelepels kaneel
    2 glazen meel
    1 bakpoeder
    voor de creme:
    1 liter melk
    2 eetlepels meel
    1 eetlepel maizena
    1 ei
    6 eetlepes suiker
    half pak boter (125 gram)

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 150C.

Mix alle deegbenodigheden met een mixer. Mix eerst de eieren met de suiker tot het wit is. Doe daarna de meel, kaneel, mix het verder pak daarna een houten lepel doe de bakpoeder, geraspte wortels en de gehakte walnoten en roer het goed door. Doe het daarna in een ingevette ronde bakvorm.Bak het in de oven totdat het gaar is.

Doe alle creme benodigheden in een pan en laat die koken alroerend.

Laat het daarna nog een paar min pruttelen.Smeer het op de cake.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door barbie aan 11-10-2008

    welke vorm gebruik je de maat het het vorm

  2. Geplaatst door sadiye aan 11-10-2008

    in zo een springvorm van 22cm

  3. Geplaatst door salhi aan 20-10-2008

    welke glas moet je dan gebruiken?marokkaanse theeglas?

  4. Geplaatst door salhi aan 20-10-2008

    moet je dat cream op de cake doen? Nadatie gebakken is?

  5. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    nee ik heb geen marokkaanse theeglas gebruikt zo een glas waar 220 ml in gaat.Ja de creme moet nadat de cake gebakken is erop gesmeert geworden.

  6. Geplaatst door lellamimount aan 23-01-2009

    hoe lievert dat is lekker bedank

  7. Geplaatst door majda aan 14-05-2009

    welke boter gebruik je
    of maak het niet uit

  8. Geplaatst door sadiye aan 20-05-2009

    maak niet uit

  9. Geplaatst door oum marwa aan 03-09-2009

    ik wil het probeeren

  10. Geplaatst door sadiye aan 03-09-2009

    ok succes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.