Mexicaanse Enchiladas met kip en veel kaas

2008-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Enchiladas is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit maïstortilla, die wordt bedekt met een saus van tomaat en rode peper. Een enchilada wordt doorgaans gevuld met een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten, en wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus.

Een enchilada wordt opgerold gepresenteerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een quesadilla (een ander op tortilla gebaseerd Mexicaans gerecht), welke wordt gevouwen.

Het woord enchilada is afkomstig van het voltooid deelwoord van het Spaanse werkwoord enchilar dat ’toevoegen of decoreren met chilipeper’ betekent.

Kip met veeeeeel kaas!

Ingrediënten

  • - pak tortilla vellen
  • - 400- 500gr kip

  • blokje kippenbouillon
  • - bak Crème fraîche
  • - 3 blikjes tomatenpuree
  • - zakje burrito kruiden (ik gebruik altijd het merk santa maria)
  • - 3 tomaten
  • - teentje knoflook
  • - rode peper (vers of uit een pot maakt niet uit)
  • - kaas

Werkwijze

Stap1

Laat het water koken met een blokje kippenbouillon. Maak de kip schoon en laat het ongeveer 15- 20min koken tot het van binnen ook goed gaar is.

Meng de tomatenpuree en de burrito kruiden en snijd de tomaten, pepers en knoflook.

Stap2


Bestrijk een ovenschool met cremefraiche en haal de kip uit het water en snijd het in reepjes. Bestrijk dan een tortilla vel voor de helft met de tomatenpuree en de andere helft met goede laag cremefraiche. Leg de reepjes kip en groenten erop doe er wat kaas bij. Rol de tortilla op en leg het in de ovenschaal. Bestrijk de tortilla dan aan de buitenkant ook met cremefraiche en herhaal dit totdat de schaal goed vol is.

Stap3

Gooi een paar eetlepels van de kippenbouillon over de tortillas en leg dan de kaas erop. Er mag flink wat kaas overheen! Je kan elke kaas gebruiken ook restjes het maakt niet uit. Zet dit dan ongeveer 30 minuten in de oven op ongeveer 180c totdat de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin.

Je kan ook andere groente gebruike. Is maar net wat je lekker vind.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door karima2898 aan 22-10-2008

    zozo dat ziet er lekkerrrrr uit!!

  2. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    Wie heeft het al eens uitgeprobeerd ?

  3. Geplaatst door hmgsantwerpen aan 14-11-2008

    heeft iemamd het al gemaakt en hoe smaakt het want het zit er erg lekker uit

  4. Geplaatst door Patries aan 03-12-2008

    nou ik maak dit vaak, want het is veel dus je kan het de dag erna nog eten 🙂 het is echt heeeeel lekker..

  5. Geplaatst door ihayat aan 05-01-2009

    een vraag. Jij geeft aan alleen wat kaas en kipb strooien. Maar op het plaatje lijkt het alsof er ook tomatenpuree op gesmeerd is en dan de kaas. Klopt dit?

  6. Geplaatst door ma3asalaam aan 29-04-2009

    Assalaamoe 3alaikoum! Ik heb dit vandaag gemaakt, maar ik vond de tomatensaus (van 3 kleine blikjes tomatenpuree) te sterk. Verder was het heerlijk, dus volgende keer vervang ik de tomatenpuree voor 1 pakje tomatensap. Daarna als tip: voeg wat mais of andere groente toe.. Heerlijk! wa3alaikoum assalaam!

  7. Geplaatst door Patries aan 07-05-2009

    ma3asalaam: Goed om te horen dat het smaakte!! 🙂
    ihayat: je kan de tomatenpuree of tomatensap ook als saus erover heen gieten is net wat je lekker vind!

  8. Geplaatst door Lalakifech aan 05-06-2009

    Ziet er overheerlijk uit Massalah.

  9. Geplaatst door PrincessChida aan 02-12-2009

    ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.