Griesmeelghoriba
2008-10-07- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- 56 ml. zonnebloemolie
56 gram roomboter
2 grote eieren
150 gram suiker
430 gram fijn griesmeel
1/2 koffielepel bakpoeder
een mespunt zout
1/2 koffielepel vanille-extract
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in de olie op een zacht vuurtje en haal van het gas af. Laat afkoelen.
Vermeng het griesmeel in een kom met het bakpoeder en het zout en zet apart.
Klop de eieren los met de suiker en voeg er het boter/olie mengsel aan toe en vermeng alles goed.
Roer er vervolgens het griesmeelmengsel doorheen tot je een licht en soepel deeg krijgt.
Bevochtig je handen met water en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg.
Bevochtig je handen opnieuw als het deeg aan je handen dreigt te gaan plakken.
Leg de balletjes op de bakplaat en maak ze iets plat; zorg dat er enige ruimte blijft tussen de ghoriba.
Bestrooi elke ghoriba met wat suiker en in het midden een beetje kaneel.
Bak de ghoriba ongeveer 18-29 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ze niet te lang; ze moeten hun lichte kleur houden en maar een heel klein beetje kleuren.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
13 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Patries aan 07-10-2008
goed recept he 😉
Geplaatst door sadiye aan 07-10-2008
jazeker 😀
Geplaatst door sadiye aan 17-10-2008
ik ben deze griesmeelghoribas aan het maken nu ze zitten in de oven 😀
Geplaatst door sadiye aan 17-10-2008
ik ben ze allemaal aan het opeten 😀 ik heb echt een cookiemonster 😀 wie gek is op griesmeel dan adviseer ik dit te gaan maken.
Geplaatst door sara38 aan 20-10-2008
ja grismeelkoekjes zijn heerlijk
Geplaatst door souma aan 03-12-2008
vanille-extract wat wil dat zeggen
alvast bedankt
Geplaatst door sadiye aan 03-12-2008
dat zit in zo een kleine mini flesje en je gebruikt er druppels van geeft een lekkere vanillegeur aan de koekjes.Maar je kan ook vanillesuiker gaan gebruiken hoor als je wilt 😉
Geplaatst door Roosje23 aan 13-09-2009
hoelang zijn deze houdbaar? kan ik deze een week voor suikerfeest maken? smaken ze dan nog goed ?
ze lijken me heerlijk;)
Geplaatst door Roosje23 aan 14-09-2009
je kan toch ook smida gebruiken in plaats van holandse griesmeel?
zou ik graag snel antwoord kunnen krijgen wil ze inschallah morgen al maken oor al3ied
Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009
ja hoor dat kan.
Geplaatst door Roosje23 aan 15-09-2009
bedankt!!
Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009
😉
Geplaatst door Roosje23 aan 17-09-2009
helaas mislukt, ze zijn hard geworden
Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009
echt waar aag jammer 🙁