Marmer koekjes

2008-10-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 zakken ongezouten pinda's (ongeveer 250 gr)
    blikje Gecondenseerde melk
    eetlepel cacaopoeder
    theelepeltje kaneel
    pak biscuitjes
    voor de buitenkant van de koek:
    reep melkchocolade
    reep witte chocolade

Werkwijze

Stap1

Hak de pinda's in een blender en maak ze fijn. Niet zo fijn dat het pindakaas wordt. Doe het zelfde met de koekjes. Voeg dan de kaneel, cacaopoeder en Gecondenseerde melk erbij en kneed het goed door elkaar. Dit moet een soort deeg worden, het is al vrij hard deeg en hoe langer je het laat staan hoe harder het wordt. Doe dit deeg in een bakblik met bakpapier (bijvoorbeeld een ronde taartvorm) druk het goed aan.

Smelt dan de helft van de melkchocolade reep. Bestrijk het deeg met een flinke laag gesmolten chocolade en zet het in de koelkast. Laat dit ongeveer 30 min. staan, tot de chocolade goed hard is. Draai de koek dan om in het bakblik en smelt weer melkchocolade en bestrijk het ermee.

Smelt dan heel snel een stuk witte chocolade en maak met een lepel of spuitzakje een mooi patroon op de koek. Laat het weer 30min. hard worden en klaar!

Door met een sate prikker heen en weer te gaan over de zachte chocolade krijg je een leuk patroon.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 31
Beoordeel dit recept

31 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door yasmin1 aan 30-11-2008

    salam

    wat voor geconcentreerde melk gebruik je

  2. Geplaatst door tamazight1 aan 01-12-2008

    moet de geconcentreerde melk eerst in de water baken ton een karameel of niet?
    bedankt.

  3. Geplaatst door Patries aan 03-12-2008

    gewoon geconcentreerde melk uit een blikje van bv friesche vlag..
    de geconcentreerde melk met de gemalen pindas in een bak en dan alles er doorheen, dit word een deeg dus je hoeft niks te bakken. gewoon alles bij elkaar doen! lekker makkelijk. Succes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.